de Groot

Verleden tot Heden.

Eerste generatie

De eerste generatie is tot stand gekomen door Arie de Groot, oprichter van de organisatie. Arie de Groot is begonnen met één bussenwagen, en één opdrachtgever genaamd Amilko. Door de verandering binnen Amilko van  kleine zuivelfabrieken tot één vaste grote locatie in Gorinchem, was Arie de Groot genoodzaakt om mee te veranderen. Door de verandering besloot Arie de Groot drie bussenwagens aan te schaffen. Zuivel werd in de zomer ’s ochtends en ’s avonds vervoerd. In de winter werd de transport alleen ’s ochtends ingezet. Doordat de melk in een bepaald tijdsbestek vervoerd werd, kon er ook foerage en fruit worden vervoerd. In de winter werden de auto’s ingezet voor de sneeuw- en gladheidsbestrijding op de Nederlandse wegen.

De groot Transport
De groot Transport

Tweede generatie

Door de vraag en aanbod van zuivel en de ontwikkelingen van veehouders en zuivelfabrieken, was de Groot genoodzaakt om met de groei mee te gaan. Het investeren in tankwagens ging van start. Frans de Groot heeft het laatstgenoemde opgezet. Door de innovatie van tanks was de overgang naar tankwagens essentieel. Door de ontwikkelingen ging het afhalen van zuivel efficiënter en werd de kwaliteit gewaarborgd. Fruit, foerage en het bestrijden van sneeuw en gladheid behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. Het bedrijf Amilko werd overgenomen door Nestle.

Derde generatie

Frans, Arco en Roy de Groot de kern van de organisatie. Door de lange ervaring in de zuivel transport zijn wij een specialist in het vervoeren van zuivel. Door een uitgebreid wagenpark met verschillende tanken kunnen wij koude en warme producten vervoeren en de kwaliteit hiervan waarborgen. Onze tanks bestaan uit verschillende compartimenten en beschikken over verschillende maten. Hierdoor kunnen wij producten in kleine en grote hoeveelheden op een verantwoordelijke manier vervoeren. Het ophalen van melk bij verschillende veehouders in heel Nederland is nog steeds de kern van onze organisatie. Wij transporteren zuivel in de gehele Benelux, noord Frankrijk en Duitsland. Wij kunnen in de gehele EU levensmiddelen transporteren. Door de hechte groep in onze familiebedrijf zorgen wij altijd voor een prettige samenwerking.

De groot Transport